Remove Before Flight

Je kent ze vast wel, de rode labels met de tekst “Remove Before Flight” die in de luchtvaart worden gebruikt. Deze labels zie je bij vliegtuigen en straaljagers als veiligheidswaarschuwing op verwijderbare onderdelen, hierbij kun je denken aan een beschermkap of pin die ongewilde bewegingen van mechanische onderdelen voorkomt terwijl deze aan het taxiën is of aan de grond staat. Bij kleinere vliegtuigen kun je ook denken aan een bedieningsslot.

Remove Before Flight, wat ook letterlijk aangeeft dat je eerst de labels met de daar aan verbonden onderdelen moet verwijderen of uitschakelen voordat de “vlucht” kan worden gestart is dan ook internationaal gezien voor iedereen duidelijk.

De Remove Before Flight onderdelen, ook wel “red tag items“ genoemd, kunnen ook deel uit maken van een checklist die het grondpersoneel gebuikt om alle punten na te lopen voordat een vliegtuig mag vertrekken en opstijgen. Bij sommige checklists moeten deze labels ook daaraan bevestigd worden zodat men als extra controle kan zien dat alle labels met de daar aan gekoppelde punten ook nagelopen zijn.

Gadgets Remove Before Flight

Voor liefhebbers, verzamelaars en andere geïnteresseerden zijn er ook allerlei gadgets/hebbedingetjes gerelateerd aan dit onderwerp. Denk hierbij aan de labels in de vorm van o.a. sleutelhanger, flessenopener, keycord of pet (cap) die populair zijn bij alle leeftijden. Er is altijd wel een leuke reden of gelegenheid om deze gadgets te kopen.

Omdat de tekst “Remove Before Flight” zo ook op andere manieren en op een ludieke manier kan worden toegepast, zijn deze gadgets ook heel geschikt om aan iemand cadeau te geven.