Ice Age

Ice Age is een Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2002 over de laatste periode van de ijstijd zo’n 20.000 jaar geleden. Met een mammoet, sabeltandtijger, een luiaard en een fictieve eekhoorn. Het is één van de populairste animatiefilms aller tijden.

De film volgt het verhaal van mammoet Manny, vrouwelijke mammoet Ellie, sabeltandtijger Diego en luiaard Sid. Wanneer hun ijsvlakte smelt en ze gedwongen worden te verhuizen, moeten de dieren samenwerken om te overleven. 

Er zijn twee personages in de film die het meest bekend zijn:

1. Sid uit Ice Age (luiaard)

Één ervan is de klungelige en slissende luiaard Sid. Hij is door zijn familie achtergelaten.

2. Scrat uit Ice Age (eekhoorn)

Maar diegene die toch elke keer de show steelt aan het begin en aan het eind is toch wel de sabeltandeekhoorn Scrat. Hij probeert wanhopig om zijn dierbare eikeltje te pakken te krijgen als appeltje voor de dorst.

Daarnaast heb je nog de volgende personages:

  • Diego (sabeltandtiijger)
  • Manny (mammoet)
  • Ellie (vrouwelijke mammoet)
  • Buck (wezel)
Ice Age

Ice Age speelgoed

Deze leuke bouwsets van Brictek zijn compatible met andere bouwsteentjes.

Het verhaal van Ice Age de film

Duizenden dieren trekken naar het zuiden om de barre winter te ontvluchten, alleen Manny (een eenzame en norse mammoet) trekt zich hier niets van aan en reist juist richting het noorden.

Al snel ontmoet hij Sid (een klungelige en slissende luiaard) die door zijn familie is achtergelaten. Met tegenzin staat hij toe dat hij met hem meereist.

Onderweg zien ze dat een groep mensen wordt aangevallen door een troep sabeltandtijgers. De leider van de troep (Soto) wil wraak nemen op de mensen door de baby van de hoofdman te verslinden. In de aanval worden de baby (Roshan) en zijn moeder gescheiden van de rest van hun stam en vallen in de rivier. De moeder overleeft dit incident niet, maar de baby wordt gevonden door Manny en Sid. Ze besluiten de baby terug te brengen naar zijn stam. Soto stuurt een van zijn trouwe helpers, Diego, eropuit om Roshan terug te halen zodat hij zijn wraak kan voltooien.

Diego vindt Manny en Sid, en doet alsof hij hen wil helpen de mensen te vinden. In werkelijkheid wil hij hen alleen maar in een hinderlaag lokken. De groep trotseert meerdere gevaren tijdens hun tocht. Onderweg leert Diego over Manny’s verleden, met name hoe de mensen zijn vrouw en kind hebben gedood. Wanneer Manny Diego redt van een stroom lava, begint Diego te twijfelen aan het plan van Soto. Uiteindelijk biecht hij het hele plan op aan Manny en Sid. Samen beramen ze een plan om Soto terug te pakken. De groep confronteert Soto en de andere sabeltandtijgers, waarbij Soto wordt gedood door vallende ijspegels.

Aan het eind van de film vinden Manny, Sid en Diego de mensen, en kunnen ze Roshan weer teruggeven aan zijn vader. Daarna trekken ze samen naar een warmer gebied en beleven ze nog vele avonturen.

Scrat heeft eindelijk zijn eikel opgegeten. © Blue Sky Studios

Blue Sky Studios, de studio achter ‘Ice Age’, werd vorig jaar opgedoekt door Disney. Nu onze studio de deuren sluit, is ons team van animatoren nog één keer samengekomen om deze scène te maken”, klinkt het in een nieuwe video die de studio op YouTube plaatste. ,,Het is een afscheid, op onze eigen voorwaarden.” In het filmpje is te zien hoe Scrat, die al jaren probeert om een eikel op te eten, het nootje eindelijk te pakken krijgt en oppeuzelt. 

Lees het artikel op de Gelderlander